K-pop és taekwondo Isten dicsőségére

Szerda délután a KIE kávéház felé sétálva kisebbfajta csoportosuláson akadhatott meg a résztvevők szeme. Sok narancssárga póló, még több kedves arc, csillogó szemek mindenfelé. Megérkezett ugyanis a Magyarországi Református Egyház egyik partneregyházának, a Koreai Presbiteriánus Egyház tizenöt fős küldöttsége, amely idén is színvonalas műsorral készült a Csillagpontra.

A szöuli Lord Church gyülekezet tagjai hideg teával, lufikkal, koreai ízekkel vártak minden érdeklődőt standjukon. Az arra járók véleménye szerint a sok csoport közül ők az egyik legnyitottabbak és legszívélyesebbek. Sokan kifejezetten keresik is őket, hiszen ma már az internetnek és a televíziózásnak hála rengetegen ismerkedhetnek a kultúrájukkal.

A koreai csoport két tagja, Kim Sam Yeol és A Young Cho elárulta, hogy másnap előadást tartanak, így a Csillagpont résztvevői is betekinthetnek e távol-keleti kultúrába. Előadásuk gerincét a K-pop nevű népszerű ázsiai zenei irányzat adja, melyet legtöbben a Psy „Gangnam style” című videójából ismernek. A koreai küldöttség fiataljai táncukkal Istent dicsőítve teremtenek jó hangulatot maguk körül. De nemcsak tánccal, hanem harcművészeti bemutatóval is készülnek, amely során egy tradicionális dél-koreai harcművészetbe, a taekwondo rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk, tudtuk meg Kyong Tae Lee-től.

Jó kedvük és a vendégszeretetük szinte tapintható, nem tudunk úgy elsétálni mellettük, hogy ne vessünk egy pillantást – majd még egyet, s aztán még sokat – a sátrukra. A gyülekezet vezető lelkipásztora, Moon Pyoung Jeong elmondta: nagyon örülnek, hogy itt lehetnek és nem csak a kultúrájukat mutathatják be, hanem egyúttal magyarországi keresztyén társaikkal evangelizációról és ökumenizmusról is folytathatnak párbeszédet. Aki tehát teheti, látogasson el hozzájuk, nem csak a kijelölt időpontokban, hanem a napközben bármikor. Megéri.

Porcs Mária
Fotók: Vargosz

Hasonló anyagaink

A bizalom meggazdagítja a közösséget

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral Hegedűs Márk, az E...

Legyenek sóvá a társadalomban

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztü...

Hozzászólások