Ifi Alpha a közösségek megerősödéséért

Az Ifi Alpha képzési lehetőségeit ismertették a fiatalokkal foglalkozó érdeklődőknek a Képzési ponton.

Seres Ildikó, az Alpha Magyarország projektmenedzsere kedden az Ifi Alpharól tartott előadást a Csillagpont Képzőpontján. Tavaly kijött egy új filmsorozat, mely megkönnyíti az Ifi Alphák szervezését, ezt is bemutatta be.

Szerdán a házas-kurzusról beszélt, amely szintén az Alpha kurzus gondozásában, annak szemléletével jött létre és kifejezetten a házasságok megerősítését célozza. Csütörtökön pedig arról lesz szó, hogyan segít a Worship Central Kurzus a dicsőítő csapatok képzésében.

Az Alpha egy nemzetközi, felekezetektől független szervezet, amely minden gyülekezetet, egyházat igyekszik kiszolgálni. Programjaiknak az a célja, hogy a közösségek erősödjenek, épüljenek, tudjanak evangelizálni, belső megújulások jöhessenek létre.

Az úgynevezett sima Alpha tizenöt előadásból áll, az ifialpha tizenkettőből. Lelkes missziói elhívást kapott emberek próbálják menedzselni, a Csillagponton is.

Szöveg és kép: Rácz Ervin Lajos

Hasonló anyagaink

A bizalom meggazdagítja a közösséget

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral Hegedűs Márk, az E...

Legyenek sóvá a társadalomban

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztü...

Hozzászólások