A Csillagpontról

Mi a Csillagpont?

Ha jártál már Csillagponton, nem tudunk újat mondani neked. Ha még nem is hallottál róla, szívesen megosztjuk veled: a Csillagpont ifjúsági találkozó, ami több mint egy évtizede, kétévente, alkalmanként közel 3500 fiatalt vonz. A Csillagpont egy ifjúsági találkozó, ezért a rendezvényre 14-35 éves fiatalokat várunk.

 

Egy kis történelem

Csillagponton először 2003-ban Bodajkon találkoztak a református fiatalok. Aztán minden egyes találkozó alkalmával egyre többen és többen lettek. Debrecen, Sárospatak, Fadd-Dombori és Tata után Mezőtúr városa fogadta be a rendezvényt.

 

Miért különleges a Csillagpont?

Ha minden érvet fel kellene sorolnunk, napestig mesélhetnénk. Röviden: a Csillagpont azért különleges és felejthetetlen élmény, mert nyári ifjúsági eseményként nemcsak igényes kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál, hanem egyben találkozási pont is, ahol résztvevőkként együtt gondolkodhatunk a világról, közös értékeinkről, Istenről.

 

Több mint egy fesztivál

A Csillagpont azért is különleges, mert többet kínál az egyszerű fesztiváloknál: a Csillagpont egyben lelki alkalom is, ahol tényleg feltöltekezhetsz.

 

Miről szól a Csillagpont?

A Csillagpont tematikus találkozó, amelynek központi gondolata alkalmanként változó. 2013-ban az identitás, 2011-ben az érintés gondolatával foglalkoztunk. A 2015-ös Csillagpont központi gondolata a bizalom, amely nemcsak kapcsolatainknak, hanem hétköznapi életünknek is alapköve: fontos, hogy kiben vagy éppen miben bízunk, miért nehéz bíznunk (csalódások, kockázat), hogyan lehet mégis bíznunk (döntés, tapasztalat).

 

Fiataloktól fiataloknak

A Csillagpont különlegessége, hogy – szemben más profi fesztiválokkal – fiatalok szervezik fiataloknak. Ahhoz, hogy létrejöjjön a Csillagpont, mintegy 600 önkéntes közel kétéves munkája, gondolatai, ötletei, szerető odafigyelése és odaszánása kell. Szervezés, adminisztráció, logisztika, étkezés, regisztráció, műszaki háttér, rendezés, kommunikáció, kulturális programok, tudósítás, közönségkapcsolatok – a sor szinte végetérhetetlen. Ha van kedved, téged is szívesen látunk a Csillagpont-önkéntesek sorában.

 

Csillagpontra fel!

Gyere el te is idén nyáron, válassz kedvedre a tíz különféle stílusú reggeli áhítat közül, csatlakozz a napzáró evangelizációs áhítathoz, a találkozó zárásakor pedig vegyél részt életed legnagyobb úrvacsorás istentiszteletén!

Ha a fellépőkről szeretnél többet tudni, itt olvashatsz róluk. (link) Ha a szállás és az étkezés érdekel, kattints ide! (link) Ha a jelentkezés részleteiről és a részvételi díjról olvasnál többet, ezen az oldalon megtalálod. (link)

 

Visszatekintés

2013, Mezőtúr 
2011, Tata
2009, Fadd-Dombori
2007, Sárospatak
2005, Debrecen
2003, Bodajk

Hasonló anyagaink

Védnökök, támogatók

A Csillagpont fővédnöke: Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke A Csillagpont védnökei: Balla P...

Valóra vált a bizalom

Július 21. és 25. között a Tatai Olimpiai Központban gyűltek össze a Kárpát-medence tizenéves és egyetemista keresztyén fiataljai.