A komolyzenei és tudományos színpad mára kihagyhatatlan részévé vált a Csillagpontnak. A négy kiemelt színpad egyikeként a találkozó arculatának meghatározó színtere, ahol a tudományos ágak és a művészetek kimagasló képviselői tartanak előadásokat, kiállításokat és koncerteket. A Klasszikus Pont csapata fiatalos és lendületes programokkal vár minden érdeklődőt. Az alábbiakban ezekről az eseményekről számolunk be tudósításokban, (mozgó)képben és rádióriportokban.

Csütörtökön a felsőzsolcai Csomasz Brass Band mutatkozott be a Csillagpont hazai és külföldi résztvevőknek, akik szemmel láthatóan élvezték a fúvószenekar előadását. A Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola Felsőzsolcai Tagintézményében működő zenekar vezetőjét, Molnár Attilát kérdezte a Kojsza Péter, az Európa Rádió tudósítója.

Komoly(talan) zene

Ha valaki szerdán a tatai olimpiai edzőtábor kertjében az Úr Istenhez hasonlóan „járt vala hűvös alkonyatkor”, egészen könnyedén kedve támadhatott ahhoz, hogy a Klasszikus ponthoz érve „elrejtőzzék a kert fái között”. No de nem azért, amiért ősszüleink tették ezt egy egészen más kertben. A zsenge-zölden hajladozó ginkgók és illatos fenyők hívogató árnyékában már csak egyetlen szabad hely maradt – a negyedik tubásé. Érkezése után ércesen zengett fel a Hunyadi induló a KIE kávéház csillogó szemű közönsége nagy örömére. Így kezdődött a Nehéz Fiúk Tubaquartet szabadtéri koncertje a Csillagpont második napján

Tovább →

A szerda délutáni rekkenő hőségben a csábító nyári programok ellenére egy tucat fiatal szerette volna megismeri a Református Egyház legfontosabb értékének, a Vizsolyi Biblia kinyomtatásának körülményeit és a fordító, Károlyi Gáspár gönci lelkipásztor munkásságát.

Tovább →

Hárfa koncert

Zeneiség a Csillagponton

Láng Viki és Soós Brigitta, a Károli rádiójának tudósítói a Csillagpont első napjának klasszikus zenei előadóival beszélgettek.

Nyitány

Előfordul, hogy azon kapom magam, háttérzenét képzelek életemhez. Mintha csak egy filmben lennék. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap például egy BKK-bérlet felmutatása az aluljáróban, egy elszánt krumpliszeletelés vagy egy szimpla fogmosás, ha a fejemben éppen zene szól alatta.

Tovább →

Hasonló anyagaink

Hozzászólások