A Középiskolás pont programjait kifejezetten a kamasz korosztály érdeklődési körének megfelelően állították össze. Lesznek lányos és fiús programok, de lehetőség nyílik nemtől független előadásokon, játékokon és közösségi programokon, valamint számtalan kötetlen programon is részt venni. Az alábbiakban ezekről az eseményekről számolunk be tudósításokban, (mozgó)képben és rádióriportokban.

Az idei Csillagpont református ifjúsági találkozón a KÖSZI a középiskolásoknak szánt közösségi tér koordinálásáért, kamaszprogramok szervezéséért és az alkoholmentes KÖSZI Koktélbár üzemeltetéséért felelt. 15 fős önkéntes csapatunkkal már hónapok óta lelkesen készültünk a nagy eseményre.

Tovább →

Belebújni Jézus, Pilátus vagy éppen Heródes bőrébe, megérteni az evangélium összefüggéseit, azt, hogy egy-egy embert valójában mi mozgatott cselekedeteiben – erre ad lehetőséget a Márk dráma, amely a közönséget is bevonva, amatőr színészekkel dolgozza fel a teljes Márk evangélium történetét egy előadásban. A Csillagpont református ifjúsági találkozó a hazai Márk dráma századik előadásának adott otthont. Hegedűs Márk anyaga az Európa Rádióban.

A Csillagponton debütált a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet új kiállítása, amely a felnőtté válás témáját járja körül. A fiataloknak olyan kérdésekkel kell szembenézniük, hogy milyen következménye lehet egy egyéjszakás kalandnak, elmondhatják a véleményüket a melegházasságról, olvashatnak a házasság és az élettársi kapcsolat előnyeiről, hátrányairól és az út végén szavazhatnak, melyiket tartják jobbnak. A kiállítás szeptember végén Szegeden, a Tágas Tér Fesztiválon is látható lesz majd. A tárlatot még Tatán, a Csillagponton járta végig Hegedűs Márk, az Európa Rádió tudósítója.

Nemek harca

Péntek délután a középiskolai ponton Nemek harca játék volt, ahol a lelkes résztvevők fiú és lány csoportra bontva mérették meg magukat. Különböző feladatok voltak, melyeket teljesíteniük kellett és minden helyes megoldásért pontokat szerezhettek. 

Tovább →

Táncban élő hit

A hőmérők 37 Celsius fokot mutattak délután, amit Tatán mindenki legalább tízzel többnek érzett. Azonban még ebben a tikkasztó hőségben is szép számmal gyűltek össze a Középiskolás pontnál, hogy megnézzék a Jamnastyx csapatának streetball bemutatóját.

Tovább →

Hasonló anyagaink

Hozzászólások