Hasznos infók indulás előtt

Már elkezdődtek a Csillagpont helyszíni előkészületei: érkeznek az önkéntesek, épül a nagyszínpad, többszázan dolgoznak azon, hogy a keddi nyitásra minden készen álljon. Július 21-én este a Tatai Olimpiai Központban kezdetét veszi a magyar református ifjúság legnagyobb találkozója. Összegyűjtöttünk nektek néhány infót, tippet, ami hasznos lehet az indulás előtt.

Kapunyitás, program

Július 21-én délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit a református ifjúsági találkozó. Háromnegyed hattól vacsora (persze csak ha rendeltetek), este héttől pedig nyitó áhítat. A helyszínről, megközelíthetőségről a Csillagpont honlapján tudtok tájékozódni. Érdemes korán érkezni, hogy elkerüljétek a hosszú, fárasztó sorban állást és hogy jó sátorhely jusson nektek. Regisztráláskor kaptok részletes programfüzetet, de a programokat – közösségi terekre és zenei színpadokra lebontva – addig is megtaláljátok a találkozó honlapján.

Sátor, bőröndbe valók

Ha sátrazni fogtok, mindenképp hozzatok magatokkal polifoamot, hálózsákot, elemlámpát és mindent, ami egy sátorozáshoz szükséges lehet. Indulás előtt ellenőrizzétek (a legjobb módszer, ha felállítjátok) a sátrat, hogy minden rendben van-e vele. Fontos, hogy az eső ellen is védelmet biztosítson a sátratok, ezért javasoljuk, hogy vegyetek festékfóliát – könnyen és olcsón beszerezhető, nagyon hasznos találmány. Bár jó időt ígérnek, záporok előfordulhatnak, ezért olyan ruhatárat hozzatok magatokkal, mely esőben és kánikulában is öltöztet. És persze ne feledjétek a Bibliát, naptejet, szalmakalapot, kulacsot!

Ha bármire allergiásak vagytok vagy más ok miatt rendszeresen gyógyszert szedtek, akkor hozzatok magatokkal az egész találkozó idejére elegendő mennyiséget belőle. Ezen kívül ne felejtsétek el, hogy jelentkezésetek csak akkor véglegesült, ha a regisztrációs díj összegét befizettétek a megadott bankszámlaszámra. Az erről szóló bizonylatot kinyomtatva hozzátok magatokkal. A 18 év alattiak az aláírt szülői engedélyt is tegyék be a táskába. Ezek hiányában sajnos senkit nem tudnak a szervezők beengedni.

Csillagbringa

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezték a Csillagbringát, azaz egy kiadós biciklizéssel is egybeköthető az érkezés. A hetven kilométeres túra időpontja július 20. (hétfő), útvonala Budapest – Budakeszi – Páty – Zsámbék – Szomor – Gyermely – Tarján – Agostyán – Tata. A túra ingyenes, enni- és innivalóval mindenki egyénileg gondoskodik. Biztonságos teljesítéséhez szakember által átnézett kerékpár, fejvédő és gyakorlott kerékpáros szükségeltetik (csak akkor induljatok neki, ha vettetek már részt legalább ilyen hosszú biciklitúrán). A csomagok szállítását a szervezők biztosítják. Jelentkezés: csillagbringa@gmail.com.

Külső szálláshelyek és éttermek, speciális étkezés

Akik nem rendeltek reggelit, ebédet és vacsorát, szintén válogathatnak a tatai vendéglátóhelyek kedvezményes kínálata közül. Ezen kívül a tábor területén belül is lesznek telepített büfék, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ételeket. Amennyiben élelmiszerboltra lenne szükségetek, az is csak tízperces sétára van az olimpiai központtól.

Az egyik közeli étterem vállalta, hogy kedvezményes áron biztosít különleges étrendet azok számára, akik igénylik. Az ezzel kapcsolatos információkat is megtalálhatjátok a honlapon, ahol a teljes heti menü és ár mellett azt is megnézhetitek, hogy számotokra megfelelő alapanyagokból, vagy éppen bizonyos alapanyagok nélkül készül-e az étel.

Azok se essenek kétségbe, akik mindenképp fedett szállást szeretnének. A szervezők készítettek egy listát azokról a környékbeli hotelekről, panziókról, melyek a Csillagpont idejére kedvezményesen tudnak a résztvevőknek szállást biztosítani.

Élőben a Csillagpontról

A találkozó délelőtti főelőadásait és esti áhítatait élőben közvetítjük a csillag.reformatus.hu címlapján. Emellett helyszínekre lebontva, multimediális tartalmakkal számolunk be a találkozó eseményeiről. Kövessetek minket a honlapon, Facebookon és Instagramon!

Hasonló anyagaink

A bizalom meggazdagítja a közösséget

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral Hegedűs Márk, az E...

Legyenek sóvá a társadalomban

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztü...

Hozzászólások