3…2…1… CSILLAGPONT!

Ma délelőtt 11 órakor megnyitotta kapuit a Csillagpont Református Ifjúsági találkozó, mely már hetedik alkalommal várja a fiatalokat. Az ország minden tájáról és a határon túlról is szép számmal érkeznek fiatalok Tatára, ahol az Olimpiai Edzőtábor ad otthont a találkozónak.

Az első Csillagpont óta már tizenkét év telt el, ez idő alatt hagyománnyá vált a kétévente megszervezett találkozó, melyre mindig örömmel, vízhatlan sátorral, naptejjel és mindenre eshetőségre felkészülve érkeznek a visszajáró résztvevők, akik kedvesen segítik az új látogatókat. A fiatalok minden alkalommal megtapasztalhatják, hogy hiába élnek egymástól távoli helyeken, mégis összeköti őket a hasonló érdeklődési kör, ezért hamar születnek új ismeretségek, barátságok.

Hosszú hónapok komoly munkájának gyümölcse érik be ma, amikor az esti áhítattal hivatalosan is kezdetét veszi a Csillagpont. Bő másfél éven keresztül dolgozott a Zsinati Hivatal Ifjúsági Irodájának csapata 512 önkéntes segítségével, hogy létrejöhessen a találkozó, és ez alkalommal is feltöltődhessen mind lelkileg, mind kulturálisan, aki ellátogat Tatára. Az előkészületek természetesen nem most kezdődtek, a lelkes önkéntesek, időt és energiát nem sajnálva, már szombat reggel megérkeztek és az elmúlt napok során felállították a sátrakat, összerakták a színpadokat, berendezték a terepet és megtöltötték élettel a Tatai Olimpiai Edzőtábor területét. A hatékony csapatnak köszönhetően a tavaszi stábhétvégén eltervezett helyszínek pont olyanok lettek, amilyennek azt a szervezők megálmodták és hangulatos környezetben zajlanak majd a rendezvények. A júniusi sajtótájékozatón beharangozott közösségi terek (Pontok) készen állnak és szeretettel várjak a programjaik iránt érdeklődőket.

A munkacsoportok tagjai különböző megbeszéléseken készültek föl minden eshetőségre, bár az mindenképpen jó hír, hogy az időjáráselőrejelzés szerint nem várható olyan esőzés, mint a négy évvel ezelőtti találkozón; sokkal inkább kellemesen meleg nyári napokra lehet számítani. Sűrű napok és rövid éjszakák után is töretlenül dolgoznak a szervezők, hogy a következő öt nap alatt megvalósulhasson, ami már hat alkalommal: egy találkozó fiataloknak, fiatalokkal, fiataloktól.

A Csillagpont ez évi központi témája a bizalom, melyet a reggeli és esti áhítatok foglalnak keretbe, valamint a délelőtti főelőadás mélyít el, Sóskúti Zoltán szolgálatával. Idén is lesz lehetőség az előadás után kiscsoportokban megbeszélni, elemezni a hallottakat és kisebb közösségben elmélyülni a bizalommal kapcsolatos kérdésekben. Mind a 99 kiscsoportot képzett önkéntesek vezetik, akik az elmúlt napokban komoly képzésen vettek részt, hogy minél felkészültebben foghassák össze és segíthessék a rájuk bízott fiatalokat.

Majdnem kétezren jelentkeztek előzetesen a találkozóra, de természetesen a helyszínen is tud regisztrálni bárki, aki kedvet kapott a Csillagponthoz és szívesen venne részt a találkozón, akár csak egyetlen napján is. 6 helyszínen és 3 színpadon több, mint ötszáz program közül válogathatnak az érdeklődők; keddtől péntekig előadások, kerekasztal-beszélgetések, sportfoglalkozások és interaktív kiállítások teszik színessé a délutánokat, az estéket pedig a várva várt koncertek. Ameddig mindenki megtalálja a számára legérdekesebb programokat, addig több ifjúsági kávéház kínálatából lehet válogatni, hogy kellemes limonádékkal és igazi kávékülönlegességekkel frissülhessenek fel az arra vágyók.

A tábor területén egyre többen sétálnak programfüzetüket olvasgatva, a kijelölt területeken gombamód megszaporodtak a színes sátrak és a regisztrációnál is várakozik egy kisebb sor. Régi ismerősök hatalmas mosollyal köszöntik egymást, és akik Mezőtúron látták egymást utoljára úgy beszélgetnek, mintha a találkozó óta nem két év, csak pár nap telt volna el. Ez azonban nem is meglepő, hiszen mindenki ezért jön: találkozni. Egymással és Istennel.

Farkas Zsuzsanna

Fotó: Asszonyi Eszter, Dimény András, Szabó Lóránt, Vargosz

Hasonló anyagaink

Nem egy szükséges plusz

Miért bízunk? Megismerjük-e Istent személyesen? Sajátunkká válik-e az, amit megtapasztalunk belőle, megtanulunk róla? Isten mindig végtelenül szere...

Hozzászólások