Akik fiatalnak érzik magukat, vagy egyetemisták, esetleg most jelentkeztek egyetemre és izgatottan várják az eredményeket, valamennyien megtalálják itt a számukra megfelelő programokat. Napközben egy finom kávé mellett beszélgethetnek hasonló érdeklődési körű társaikkal a Café El Mondo kávézójában, vagy egy-egy érdekes témában hallgathatnak meg előadásokat. Esténként, akinek még marad energiája és kedve, táncházban kapcsolódhat ki. Akit pedig a nemzetközi kultúra és a nyelvek érdekelnek, az is számtalan program közül választhat. Az alábbiakban ezekről az eseményekről számolunk be tudósításokban, (mozgó)képben és rádióriportokban.

Piríts rá egy keresztyénre

Péntek délután az Egyetemista ponton egy szűkebb közönség gyűlt össze a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség alternatív fórumbeszélgetésére. A MEKDSZ ezúttal egy Nyugaton már bejáratott, de nálunk még gyerekcipőben járó műfajt, a Grill a christiant hozta el a Csillagpontra. Az érdeklődők szabadon feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket Seben Glóriának (MEKDSZ-munkatárs, evangélikus lelkész), Bazsik Ádámnak (ShoeShine) és Szikszai Szabolcsnak (kecskeméti református ifjúsági lelkész).

Tovább →

A kép, ami délutánonként öt órától az Egyetemista ponton tárul az arra járók elé: egy szűk kis körben ülnek az emberek. Mindenki figyel. Kávékóstoló van. A Cafe El Mondo szomszédságában Csákai Isti szaván csüngnek az érdeklődők. Ez nem meglepő, hiszen az italok közül olyan top helyen lévő kávéról beszél.

Tovább →

Sok fiatalnak vízválasztó volt a csütörtöki nap, hiszen kihirdették a felvételi ponthatárokat, így eldőlt, hogy a következő években melyik város, melyik egyetemén, főiskoláján tanulhatnak majd tovább. Az eseményre az Egyetemista ponton is készültek: az ország református egyetemi gyülekezetei a ponthatárok kihirdetésekor együtt izgultak a fiatalok. Sírást nem, de örömteli sikolyokat annál inkább lehetett hallani az izguló fiataloktól. Hegedűs Márk összeállítása az Európa Rádiónak.

Kalandtúra önmagamhoz

Csütörtök délután is több program közül választhattak a Csillagpont résztvevői, melyek közül én a „Térkép az emberekhez és a kapcsolataidhoz” című előadás mellett döntöttem. Nem csak a légkondicionált Egyetemista Pont kellemes hőmérséklete győzött meg, hanem az is, hogy tegnap már részt vettem az előadó, Rátkay János, tegnapi „Burnout prevenció és a stressztűrés fejlesztése” szemináriumán, ezért biztos voltam benne, hogy hasznos dolgokról fogok hallani. Nem csalódtam.

Tovább →

Háború vagy béke?

A háború vagy a béke vallása-e inkább az iszlám? Erre a kérdésre kereste a választ Molnár János orientalista és Karasszon István hebraista Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára moderálása mellett július 23-án a Csillagpont református ifjúsági találkozó keretei között megrendezett beszélgetésen.

Tovább →

Látkép madártávlatból

Milyen jó hűvös van, itt maradok egy kicsit. Frissen főtt kávéillat, színkavalkád, a levegőben lógó esernyők, amik egy toronyra vannak erősítve. Arra a toronyra fel is lehetne mászni, időnként jó más nézőpontokat kipróbálni. Mit is mondott ma délelőtt Zoli? Isten is máshogy látja a világot felülről. Vajon milyen lehet az Egyetemista pont a torony tetejéről?

Tovább →

Hasonló anyagaink

Hozzászólások