Lehetőségek piaca, mini Szeretethíd, sportprogramok, képzések, kiállítások, szabaduló sátor, láthatatlan színház, Csillagpont-bolt… Az alábbiakban ezekről a helyekről és eseményekről számolunk be tudósításokban, (mozgó)képben és rádióriportokban.

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztünk, a fiatalok között járva milyen gondolataik támadtak a találkozón.

Tovább →

Nem egy burok

A Csillagponton már hagyománnyá vált, hogy nagyszámban jönnek el külföldi fiatalok is, ez alól pedig az idei találkozó sem volt kivétel. A világ minden tájáról érkeztek a Magyarországi Református Egyház (MRE) partneregyházaiból, akik már az előző év végén megkapták a meghívókat erre a hétre. Amellett azonban, hogy külön programokkal készültek a számukra, a legtöbb dologban a magyar résztvevőkkel együtt voltak jelen. 

Tovább →

Csütörtök délután a Képzőponton kerekasztal-beszélgetést tartottak, melyen a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és egyházmegyei vezetői a kerületben elindított párbeszédről számoltak be.

Tovább →

Alászállni a szószékről

Mit csinál egy gondnok? Gondolkodik! – ezzel a kérdés-válasszal indult az a párbeszéd, amely a Csillagpont fiataljai és a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, illetve több egyházmegyéjének tisztségviselői között bontakozott ki a Hirdesd az Igét! program bemutatása kapcsán.

Tovább →

Kódjátszma

A programfüzet egyik első programja volt, amit kinéztem magamnak. Szabadulós sátor az SDG diákmozgalom szervezésében! Nagyon izgalmasan hangzik. De hogy hívjak össze még rajtam kívül öt-hét embert? 

Tovább →

Zsiráfként az összhang felé

A Pesti Református Egyetemi Misszió (Promissz) fiataljai igazán komoly céllal érkeztek a Csillagpontra. „Kipróbálnád a Zsiráfnyelvet?” elnevezésű programjukon az érdeklődők megismerkedhetnek az erőszakmentes kommunikáció fontosságával és pozitív hatásaival.

Tovább →

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral Hegedűs Márk, az Európa Rádió riportere beszélgetett a támogatásról, a felvételi eredményekről és a bizalomról.

Tovább →

Sport

Ifi Alpha a közösségek megerősödéséért

Az Ifi Alpha képzési lehetőségeit ismertették a fiatalokkal foglalkozó érdeklődőknek a Képzési ponton.

Tovább →

Bajnokok a Nagydobosi Bikák!

Ha már a Tatai Olimpiai Edzőtáborban vagyunk, sporteseményről is illik egy pár szóban emlitést tenni. És miért ne éppen sportok királyáról, a labdarúgásról tennénk ezt?

Tovább →

Korean Cultural Discovery - Koreai kultúrsokk

Tovább →

Az én utam a csend

Álmodó. Érintés. Illan. Három szó a hetven-egynéhányból egy fényfüzérekkel díszített sátor mélyéről. Az utam végén, szeretnivaló felismerések előtt. Egy olyan kiállításon, ahol minden az, aminek Te látni szeretnéd. Csillagpont, Szó-Láss-Szabadság interaktív tárlat.

Tovább →

Szó-Láss-Szabadság kiállítás

Tovább →

Láthatatlan bizalom

A láthatatlan színház egy különleges lelki élmény, ahol bekötik szemed, megtöltik lelked és kinyitják szíved.  Ezt a bizalomra épülő hatást próbálják átadni az erdélyi IKE és a REFISZ munkatársai két különböző helyszínen, várva az érdeklődőket.

Tovább →

K-pop és taekwondo Isten dicsőségére

Szerda délután a KIE kávéház felé sétálva kisebbfajta csoportosuláson akadhatott meg a résztvevők szeme. Sok narancssárga póló, még több kedves arc, csillogó szemek mindenfelé. Megérkezett ugyanis a Magyarországi Református Egyház egyik partneregyházának, a Koreai Presbiteriánus Egyház tizenöt fős küldöttsége, amely idén is színvonalas műsorral készült a Csillagpontra.

Tovább →

Koreaiak a Csillagponton

Tovább →

Nem tökéletes sem a lelkész, sem a pedagógus

A tizennyolc éven aluliak kísérői sem unatkoznak a Csillagponton, számukra ingyenes képzéseket szerveztek. A Református Pedagógiai Intézet három alkalmas továbbképzésen Jakab-Szászi Andrea, Nagy Márta és Bánné Mészáros Anikó adnak elő.

Tovább →

Sátorépítés

Tovább →

Érkezés

Tovább →

Miben bíznak az önkéntesek?

Nádasdi Nóra, a Károli rádiós tudósítója a nulladik napon önkénteseket kérdezett korábbi csillagpontos élményeikről, szolgálatuk motivációjáról, idei várakozásaikról és a bizalomról.

Regisztráció

Tovább →

Előkészületek

Tovább →

Hasznos infók indulás előtt

Már elkezdődtek a Csillagpont helyszíni előkészületei: érkeznek az önkéntesek, épül a nagyszínpad, többszázan dolgoznak azon, hogy a keddi nyitásra minden készen álljon. Július 21-én este a Tatai Olimpiai Központban kezdetét veszi a magyar református ifjúság legnagyobb találkozója. Összegyűjtöttünk nektek néhány infót, tippet, ami hasznos lehet az indulás előtt.

Tovább →

Hasonló anyagaink

Szervezők és önkéntesek

Szervezők - fizetett munkatársak és önkéntesek - akik munkája nélkül nem valósult volna meg a Csillagpont. Köszönjük!

Hozzászólások